https://itunes.apple.com/us/app/flipcat-magazin-v-karmane/id814909552?l=ru&ls=1&mt=8 https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.flipcat.app

ХАРЬКОВ-ТЕРМИНАЛ таможенное оформление грузов в Харькове и Харьковской области г.Харьков, ул. Клочковская, 192 A
тел. +38(057)728-14-26
sferaved@gmail.com

Курс валют НБУ

22.10.17 21.10.17 20.10.17
USD 26.49995 26.49995 26.49995
EUR 31.360041 31.360041 31.360041
GBR 34.916262 34.916262 34.916262
RUB 0.4603 0.4603 0.4603

Межбанковский
валютный рынок



    Курс валют НБУ от MDoffice

Программы MDoffice

Explorer 2.7320.10.17 17:49
Declaration 5.14205.10.17 17:45
Form 3.8602.03.17 14:40
MDOfficeUpdate 1.10524.07.17 17:48
EUR.1 1.2009.10.17 14:40

Украинский классификатор товаров ВЭД

Таможеный кодекс

Как нас найти
Таможенный эксперт
  База знаний ГФС
  Таможенная карта Украины
  Инкотермс
  Реестр гарантов
  Заключения СЭС
  Расчет таможенных платежей Украина
  Расчет таможенных платежей РФ
  Предварительное уведомление РФ
  Электронные базы данных ЕС
  Заказ автотранспорта
  ГОСТы
  Биржевая информация
  Штампы: Ветеринары+СЭС
  Штампы: СЭС
  Штампы: СЭС+фито
  Документи, які видаються державними органами, іншими юридичними особами, уповноваженими на їх видачу, для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України
  Види державного контролю, яким підлягають товари при поміщенні у відповідні митні режими
Государственная фискальная служба Украины
  Перелік зон діяльності підрозділів з питань експертизи та досліджень Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС
Харьковская таможня ГФС
  Телефоны Харьковской таможни ГФС
  Структура митниці
  Перелік місць доставки
  Платежные реквизиты
  Графике личного приема руководством таможни
Правила для граждан
  Порядок проходження контролю через "зелений коридор"
  Форма таможенной декларации для граждан
  Оподаткування транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України громадянами
  Умови вивезення (пересилання) громадянами товарів за межі митної території України
  Ввоз/вывоз валют
  Культурные ценности
  Постоянное место жительства
  Что такое "Личные вещи"
Аккредитация, или с чего начать ВЭД
Полезные ссылки
  Президент Украины
  Законодательство Украины
  Федеральная таможенная служба России
  MDOffice
 
ХАРЬКОВ-ТЕРМИНАЛ

Профессиональные услуги таможенного брокера http://kharkov-terminal-lp15984.lpg.tf/ ***          Регистрация на таможне он-лайн. тел +38 093-673-44-88 ***          


НОВОСТИ

11.04.13

Щодо митного оформлення відходів соняшника

У товарній позиції 1206 класифікується насіння соняшнику однолітнього, що використовується для отримання олії (шляхом пресування або екстрагування розчинником), для сівби, в харчовій промисловості тощо.
    Насіння може бути цілим, подрібненим, колотим або лущеним.
    Насіння цієї товарної позиції може бути піддано помірній тепловій обробці з метою кращого зберігання, наприклад для інактивації ліполітичних ферментів (ліпаз, що руйнують жири), зменшення вологості (шляхом процесу сушіння), усунення гіркоти, полегшення використання тощо.
    Така теплова обробка допускається, якщо вона не змінює властивості насіння як природного продукту i не призводить до утворення продукту, придатного для більш специфічного використання.
    Насіння соняшнику в залежності від сорту буває високоолійним, для вилучення олії та, відповідно, призначеним для іншого використання.
    В додаткових поясненнях до товарних категорій товарної позиції 1206 вказано, що насіння соняшнику "лущене; у лушпинні сірого кольору та з білими смугами" товарної категорії 1206 00 91 призначене для виготовлення кондитерських виробів, корму для птахів або безпосереднього споживання людиною. Як правило його довжина становить лише половину довжини лушпиння, яка може перевищувати 2 см. У цьому насінні вміст олії зазвичай становить приблизно 30-35 мас.%. Насіння у лушпинні чорного кольору, призначене для виробництва олії, класифікується у товарній категорії 1206 00 99.
    Свіжозібране насіння може мати високу вологість (в межах 20 %) та не може зберігатися i відповідно транспортуватися, внаслідок високої можливості самозаймання та псування. За цього рівня вологості при температурі 20-25 оС відбувається стрімкий ріст мікроорганізмів, інтенсифікація гідролітичних i окислювальних процесів, що призводить до значного погіршення якості насіння.
    У зв'язку з цим зібране насіння соняшнику, яке має вологість понад 12%, підлягає обов'язкові термічній обробці або сушінню з метою зниження рівня його вологостi.
    Після процесу сушіння насіння зберігається при вологості біля 6-7%. Проте, це стандарт, при якому дозволено зберігати продукт, i процес сушіння зерна до вологості менше 6% не призводить до зміни категорії оброблення.
    Внаслідок такої термічної обробки та факту того, що білки, жири, цукри, крохмаль зерна знаходяться у зв'язаному стані (що перешкоджає інтенсифікації процесів термічного руйнування насіння) не відбуваються глибокі зміни органічних сполук.
    Процесами технологічної обробки насіння соняшнику, яке призводить до утворення продукту, відмінного від природного, є смаження.
    Цей процес здійснюється у спеціальних апаратах - жаровнях при безпосередньому контакті насіння з розжареною поверхнею, при цьому температура зерна може досягати 120 оС, зокрема, у процесах виробництва халви.
    При смаженні насіння відбуваються незворотні зміни їх властивостей, таких як:
    - денатурація білків, внаслідок чого збільшується вміст частки нерозчинних білків;
    - карамелізація цукрів, про що свідчить зростання частки не інвертованих вуглеводів;
    - руйнування ліпідів (олії), про що свідчить зниження олійності насіння та інші процеси.
    Отже, при смаженні насіння соняшнику відбуваються значні зміни, продукт втрачає характеристики, властиві природному продукту.
    Насіння, що класифікується у товарній категорії 1206 00 91 (лущене; у лушпинні сірого кольору та з білими смугами), піддане процесам додання солі (солоне насіння) або інших ароматизувальних речовин, також призводить до розгляду продукту, як приготовленого та класифікується у товарній позиції 2008.
    Насіння соняшнику, лушпиння якого має чорний колір, лущене, призначене для виробництва олії може класифікуватись у товарній позиції 2008 за умови, що воно піддане додатковій обробці шляхом смаження або додавання солі тощо.
    Насіння нелущене, смажене, піддане або не піддане іншим процесам додаткової обробки також класифікується у товарній позиції 2008.
    У товарній позиції 1208 класифікується борошно з насіння чи плодів олійних культур. У поясненнях до товарної позиції 1208 зазначено, що до цієї товарної позиції відноситься борошно одержане шляхом розмелювання насіння. Насіння у лушпинні, піддане подрібненню, навіть за умови подрібнення на дуже дрібну фракцію, у тому числі піддане процесам подальшої агломерації у вигляді пресованих форм, не відносить цей товар до товарної позиції 1208 (таке насіння класифікується у товарній позиції 1206), тому що такого товару, як борошно з насіння соняшника не лущеного незнежиреного в товарознавстві не існує.
    Знежирений продукт з насіння соняшника, мелений або немелений, у вигляді брикетів або гранул (макуха, шрот), класифікується у товарній позиції 2306.
    Залишки від вилучення з насіння соняшнику олії повинні містити олії менш як 4%, у разі вилучення олії шляхом екстрагування та менш як 10%, у разі вилучення олії шляхом пресування.
    Перевірка відповідності задекларованих відомостей про товар щодо його відповідності терміну "мелений" товарної позиції 1208, чи терміну "приготовлений" товарної позиції 2008, або щодо вмісту олії у продуктах товарної позиції 2306 та 2308 можлива шляхом проведення експертних досліджень.

Источник ЧП "СФЕРА ВЭД"





Читать еще:
  • ГТСУ: Щодо особливостей нарахування митного збору за перебування пёд митним контролем ...
  • Зовнёшня торгёвля товарами у сёчнё-вереснё 2005 року ...
  • Про внесення змён до наказу Держмитслужби України вёд 10.10.2000 N 553...
  • Растаможить мясо теперь можно только на границе...
  • Суд справедливости разрешил личный импорт...
  •  
    О компании
    | Услуги | Прайс | Контакты | Вопросы ответы | Google +

    Яндекс цитирования